Anunţul vizează în principal 170.000 de sedanuri Camry, rechemate la service din cauza unei defecţiuni la caseta de direcție, fapt care ar putea provoca pierderea controlului vehiculului. Cea mai mare parte a vehiculelor afectate de acest defect se află în Europa, 120.000 de unităţi, urmate de 40.000 în Japonia.

De asemenea, Toyota va rechema la service alte 105.000 de vehicule modelele Hiace, Regius Ace şi Dyna, în principal de pe piaţa japoneză, pentru a înlocui o conductă de combustibil. În sfârşit, cel de-al treilea defect vizează 86.000 de vehicule Crown şi Crown Majesta care vor fi rechemate la service pentru a repara un defect la centura de siguranţă.

Constructorul nipon a subliniat că nu s-au înregistrat accidente sau răniri din cauza celor trei defecte.

Aceasta este a doua rechemare la service anunţată de Toyota în ultimele şase săptămâni, după ce la începutul lunii octombrie a rechemat în service un număr total de 1,75 milioane vehicule vândute în întreaga lume din cauza a trei defecte separate, printre care şi o problemă la cilindrul de frână care ar putea afecta performanţele sistemului de frânare. Atunci acţiunea a vizat 1,05 milioane autovehicule din Japonia, 423.000 în SUA, 98.400 în China şi 36.000 în Europa.

Toyota este mai mare constructor auto din lume, în condiţiile în care în primele nouă luni a vândut mai multe vehicule decât rivalii Volkswagen şi General Motors.

Toyota a vândut un număr de 7.615.000 milioane vehicule la nivel mondial în primele nouă luni, în creştere cu 3% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cifra anunţată de Toyota include şi vânzările realizate de diviziile sale Hino Motors Ltd. şi Daihatsu Motor Co.