Impresionantul bilant a fost atins la distanta de 76 de ani si 11 luni de la asamblarea primului vehicul Toyota, camionul G1, lansat in 1935. Daca prima suta de milioane a fost atinsa abia dupa 62 de ani, constructorul nipon a avut nevoie de numai 15 ani pentru a raporta a doua suta de milioane.

Corolla este cel mai de succes model al companiei, peste 39 de milioane de exemplare fiind comercializate de-a lungul carierei de 46 de ani a celebrei serii de modele.
Trei sferturi din totalul de 200 de milioane, adica 145.21 milioane de unitati, au fost produse in Japonia, in timp ce restul de 55,12 milioane au iesit de pe liniile de asamblare ale uzinelor Toyota de pe alte continente.

Facilitatile de productie europene din Cehia, Franta, Portugalia, Rusia si Marea Britanie au avut o contributie importanta, de peste 7 milioane de unitati, fabricate intre 1992 si 2011.
Vezi cum arata noua Toyota Corolla/Auris si afla primele detalii exclusive despre cea de-a 11-a generatie a celui mai de succes model Toyota pe site-ul revistei Auto Bild.