CT 200h este primul automobil de clasă compactă din gama Lexus şi primul automobil hibrid integral din segmentul premium compact.

Cu o putere totală de 136 CP, CT 200h accelereaza de la 0-100km/h in 10,3 secunde, şi atinge o viteză maximă de 180km/h. Consumul de combustibil este de doar 3,8l/100km consum combinat, iar emisiile de CO2 sunt de doar 87g/km.

Lexus Hybrid Drive generează emisii de noxe de numai 3.3mg/km şi zero emisii de particule, valori de peste 50 ori mai mici decât cele ale unui motor diesel de o putere similară. În plus, atunci când rulează exclusiv în modul electric, pe o distanţă de 2 km şi cu o viteză de 45km/h emisiile sunt zero.

Noul model Lexus îndeplineşte lejer standardele de poluare Euro 6, care vor fi implementate începând cu luna septembrie 2014.

Prin intermediul selectorului pentru modul de conducere, şoferii pot opta între două stiluri de conducere, dinamic si relaxat, corespunzător celor patru moduri de conducere, disponibile la alegere – EV, Eco, Normal şi Sport.

Modul de conducere EV (‘Electric Vehicle’) corespunde rulării în modul exclusiv electric, fără consum de carburant.

Potrivit importatorului, costul total al deţinerii unui astfel de automobil este unul extrem de avantajos: de la taxa de prima înmatriculare zero, la consumul extrem de mic de combustibil şi până la costurile foarte reduse de întreţinere. Fără a avea demaror,alternator, ambreiaj sau curele de antrenare, trenul de rulare integral hibrid a fost creat special pentru o durabilitate ieşită din comun.

Acoperită de o garanţie de 5 ani/100.000km, bateria lui CT 200h este concepută pentru o durată de viaţă egală cu cea a maşinii.

Lexus oferă 5 ani garanţie, cu mult peste orice altă perioadă de garanţie oferită în segmentul premium din România la ora actuală.
SURSA: Agerpres