În câțiva ani, mașinile diesel vor fi istorie.

S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat Elzbieta Bienkowska, comisar european pentru piaţă internă şi industrie, potrivit digi24.ro.

„Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, a explicat Cristian Bucur, director tehnic Registrul Auto Român (RAR).

Pe lângă mai multe orașe din Germania, Roma a anunţat deja că introduce o astfel de regulă din anul 2024. Ulterior, o măsura asemănătoare se va aplica şi în Madrid şi Atena.

De asemenea, în Bucureştiul Primăria Capitalei dorește limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.

„Numărul de autroturisme este într-o continuă creştere, una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am delimitat şi zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care va putea fi introdus „timbrul de centru””, a explicat Sorin Chiriţă, city manager Bucureşti.