Administraţia ArcelorMittal Galaţi a decis ca începând de marţi toţi salariaţii combinatului să intre în concediu de odihnă, câte cinci zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit liderilor sindicali, conducerea companiei a anunţat, totodată, că măsura trimiterii în şomaj tehnic a tuturor angajaţilor va începe să fie aplicată peste trei săptămâni.

“Astăzi (vineri- n.r.), am fost convocaţi la o nouă rundă de discuţii cu administraţia combinatului şi ni s-a comunicat că, începând de marţi, 21 aprilie, salariaţii vor fi trimişi forţat în concediu de odihnă, prin rotaţie. Cel mai probabil, se vor stabili câte trei serii de plecare, a câte o treime din numărul total de salariaţi”, a declarat, vineri, liderul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal, Gheorghe Tiber.

Informaţia a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

Aceasta este pentru a doua oară în 2009 când compania impune acordarea de concedii forţate, după ce, la începutul anului, toţi salariaţii au intrat în concedii de odihnă de câte zece zile.

În urmă cu săptămână, conducerea ArcelorMittal Galaţi a anunţat că va închide Uzina Cocso-Chimică de pe platforma siderurgică, din cauza lipsei acute de comenzi şi că urmează ca salariaţii care lucrează aici să beneficieze o schemă specială de plecări voluntare. Pentru cei care vor decide să rămână şi să lucreze la combinat, s-a stabilit că se va lucra la un program de redistribuire a acestora pe locuri de muncă în cadrul ArcelorMittal Galaţi.

Toţi cei aproape 12.000 de angajaţi ai combinatului gălăţean, inclusiv conducerea, urmează să intre în şomaj tehnic, prin rotaţie, câte zece zile, în această perioadă urmând să primească 85 la sută din salariu.

CITEŞTE ŞI:

ArcelorMittal Galaţi ar putea închide trei unităţi de producţie