Huawei anunță miercuri că toate telefoanele lansate de firma chineză în 2019, pe piaţa din România, sunt compatibile cu sistemul de avertizare şi alarmare a populaţiei în situaţii de urgenţă – Ro-Alert.

”Smartphone-urile introduse anul acesta pe piaţă afişează în mod automat şi în timp real conţinutul mesajelor trimise de autorităţi în cazul unor dezastre naturale sau situaţii de criză, nefiind necesară o configurare specială. Huawei îşi păstrează, astfel, angajamentul de a crea şi de a aduce consumatorilor dispozitive compatibile cu toate standardele de comunicare existente”, se arată într-un comunicat de presă.

Dispozitivele lansate de Huawei în acest an, compatibile cu sistemul de avertizare Ro-Alert, sunt: Huawei Mate 20X 5G, Huawei P30 Pro, Huawei P30, Huawei P30 lite, Huawei P Smart Z, Huawei P Smart 2019, Huawei Y7 2019 şi Huawei Y6 2019, Huawei Y5 2019.

Compania producătoare precizează că, în prezent, lucrează şi la actualizarea modelelor din 2017-2018 pentru alinierea la sistemul Ro-Alert.

Sistemul Ro-Alert este folosit în situaţii majore în care viaţa şi sănătatea oamenilor sunt puse în pericol, precum: fenomene meteo extreme, inundaţii, alunecări de teren sau atac terorist. Mesajele sunt trimise în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor.