În ce condiții se poartă masca de protecție pe stradă? MAI a venit cu precizări

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că masca de protecție NU este obligatorie atunci când o persoană se află singură pe stradă.

MAI amintește că masca de protecție este obligatorie în localitățile în care rata incidenței este sub 6 la mia de locuitori, în următoarele contexte: în spații publice închise. mijloace de transport în comun, locul de muncă, spații comerciale, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun și alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al municipiului București pentru situații de urgență.

Ce se întâmplă cu masca în zonele cu rata incidenței peste 6 la mia de locuitori

MAI informează că în zonele în care a fost înregistrată o rată a incidenței mai mare de 6 la mia de locuitori, acolo masca de protecție este obligatorie în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, dar și în toate spațiile publice deschise cu excepția persoanelor care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Când nu este obligatorie masca

În comunicarea oferită de Ministerul Apărării Interne este notat că masca de protecție nu este obligatorie pentru persoanele vaccinate aflate la locurile de muncă situate în spații închise, cu condiția prezenței unui număr de maximum 10 persoane și asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepția nu se aplică în cazul spațiilor închise comune.

De asemenea, nu este obligatorie masca pentru copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, pentru persoanele care sunt singure în birou, pentru prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane.