1. Începând cu 1 iulie 2018, pensiile din România au înregistrat o ușoară creștere. Mai exact, este vorba de o majorare cu 10% a punctului de pensie până la valoarea de 1.100 de lei. Anterior, punctul de pensie avea valoarea de 1.000 de lei.

2. Totodată, și valoarea pensiei minime garantate a fost majorată. Așadar, începând din 1 iulie 2018, pensionari din sistemul public și cei din sistemul militar primesc lunar cel puțin 640 de lei.

3. Funcționarii publici au, de la începutul lunii iulie 2018, posibilitatea de a lucra, la cerere, după atingerea vârstei de pensionare şi a stagiului minim de cotizare, timp de maximum trei ani. Pentru a lucra după împlinirea vârstei de pensionare, funcționarii publici trebuie să depună o cerere cu două luni înainte de acest moment.

4. După ce Curtea Constituțională a României a spus că salariatele trebuie să aibă dreptul să lucreze până la 65 de ani, ca bărbații, nu doar până la 63 de ani, Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului muncii. Astfel, în prezent, femeile pot lucra până la 65 de ani, iar angajatorii nu se pot opune deciziei acestora, scrie avocatnet.ro.