Asociațiile de proprietari au fost nevoite, încă din 2018, să pună la dispoziția locatarilor contul bancar în care aceștia pot plăti întreținerea. În actualul context, acesta ar fi cea mai recomandată opțiune pentru a ne feri de aglomerație.

Totuși, există și locatari care nu vor să folosească această modalitate. Pentru ei specialiștii au făcut mai multe recomandări.

Pentru ca locatarii care doresc să plătescă la casieria blocului să nu se infecteze cu coronavirus, ar trebui ca programul de încasare să sufere modificări.

Astfel, se recomandă prelungirea programului de încasare a întreținerii, pentru a evita adunarea mai multor persoane în spații mici și închise.

O altă modalitate pentru a ne putea feri de coronavirus este stabilirea unui program care să permită locatarilor să plătească întreținerea în funcție de etajul la care locuiesc. De exemplu, etajele unu și doi să plătească joia, între 18:00 și 19:00, etajele trei și patru, între 19:00 și 20:00.

Casieriile din blocuri ar trebui să fie dotate cu geamuri de protecție așa cum sunt și magazinele. În plus se recomandă dezinfectarea regulată a suprafețelor cu care vin în contact cei care plătesc direct la casierie.

Este necesară purtarea de măști și mănuși.