Contractul a demarat la finele lunii mai şi are o durată estimată de minimum doi ani. Pentru toată această perioadă, TotalSoft a alocat zece planneri, ingineri specializați în managementul proiectelor de anvergură din domeniul petrol şi gaze, fiind pregătită să suplimenteze echipa în funcţie de necesităţile proiectului. Echipa TotalSoft va fi responsabilă, alături de alţi zece planneri proveniţi din Franţa, Italia, Asia și Orientul Mijlociu, de activitatea de planificare, analiză și raportare a construcției „Jubail Refinery”, una dintre cele mai mari rafinării din lume.

„Am obținut acest contract datorită expertizei pe peste 16 ani pe care TotalSoft o are în domeniul managementului de proiect, dar și datorită competențelor specialiştilor noştri, planneri cu un background tehnic dobândit în rafinarii din Grecia, Libia, Kazakstan și România”, a declarat Bogdănel Budeanu, director Primavera, TotalSoft. „Este o realizare importantă întrucât am reuşit să extindem serviciile de consultanţă în management de proiect ale TotalSoft în afara Europei obţinând astfel o referință importană pentru accesarea și câștigarea altor proiecte la nivel mondial”, a mai spus el.

TotalSoft este singura companie românească care va lua parte la acest proiect şi unicul partener SATORP care oferă servicii de planificare în Primavera pentru construcția „Jubail Refinery”, investiție estimată la 9,6 miliarde de dolari și un volum impresionant de resurse umane (35.000 de muncitori), financiare (materialele, construcţia şi echipamentul ajung la o valoare de aproximativ 5,5 miliarde de dolari) şi materiale (un milion de metri cubi ciment, 4.250 echipamente, 30.000 de tone structură metalică, 100.000 de tone conducte – 7.000 km). La finalizare, în anul 2013, rafinăria va fi una dintre cele mai mari din Orientul Mijlociu, cu o capacitate de producţie de 400.000 de barili/zi.

SATORP și TotalSoft nu sunt la prima colaborare. Anul trecut compania petrolieră a achiziţionat  sistemul de management de proiect  Primavera, pentru care producătorul român de software este reprezentant Oracle.