Fostul parlamentar va trimite o plângere la secţia pentru investigarea magistraţilor. Ghiță a susținut că are dovezi. 
Acesta a anunțat că o să depună  plângere penală împotriva judecătorului Gheorghe Casandrescu, cel care i-a emis mandatul de arestare preventivă. Plângerea îl vizează și pe avocatul din oficiu Enache Antonio Pârâu, cel care l-a reprezentat în instanță atunci când procurorii DNA Ploiești au cerut arestarea sa în lipsă. 

„Avocatul din oficiu Pârâu Enache Antonio, având cuvântul pentru inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, arată că este de acord cu susținerile reprezentantului parchetului și formulează aceleași concluzii de admitere a contestației și emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului Ghiță Sebastian”,  se arată în motivarea instanței despre prestația avocatului lui Ghiță, potrivit realitatea.net.

Ghiță va depune o plângere penală și împotriva judecătorului care a emis mandatul de arestare. 

De asemena, Ghiță susține că  într-o altă hotărâre judecătorul invocat, i-a anulat dreptul de contestare a mandatului de arestare preventivă, hotărâre ce a rămas definitivă. 

Gheorghe Casandrescu, judecătorul care a emis mandatul lui Sebastian Ghiță este un fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița. El a trecut în corpul judecătorilor prin două decrete emise succesiv de președintele Traian Băsescu.