Această cifră record a crescut cu 2,5% în perioada cuprinsă între luna mai 2010 şi luna aprilie 2011. Statele cu cei mai numeroşi beneficiari ai acestor bonuri valorice destinate persoanelor sărace sunt Texas (3,9 milioane), California (3,7 milioane), Florida (3 milioane) şi New York (3 milioane).
În Alabama numărul beneficiarilor bonurilor de masă s-a dublat de la 800.000 la peste 1,7 milioane. Potrivit responsabililor Ministerului american al Agriculturii, această creştere spectaculoasă se datorează în mare parte şi seriei de tornade care a lovit statul Alabama la finele lunii aprilie, provocând 210 morţi, peste 1.700 de răniţi şi distrugeri masive.
În SUA, bonurile de masă (Supplemental Nutrition Assistance Program- SNAP) pot fi solicitate în funcţie de resursele şi mărimea unei familii (2.389 de dolari în cazul unei familii de patru persoane). Valoarea medie a acestei alocaţii este de 300 de dolari. Bonurile pot fi schimbate la supermarket pentru produse alimentare, însă nu şi pentru sandwich-uri sau alcool.

Sursa: Agerpres