Britanicii sunt recunscuți ca mari băutori, dar ei se află abia pe locul 17, fiind depășiți de mai multe țări din Europa de Est, scrie DailyMail.co.uk.

Cetatenii Republicii Moldova sunt cei mai mari bautori de alcool din lume, consumand anual fiecare echivalentul a 178 de sticle de vin, arata ultimele date statistice, citate de Daily Mail. 

Moldovenii sunt urmați în Top 5 de locuitorii din Belarus (17,1 litri de alcool pur de locuitor pe an), Lituania (16,2), Rusia (14,5), Cehia (14,1).

România ocupă locul 8, cu echivalentul a 12,9 litri de alcool pur consumați anual de un locuitor.

Într-o zi obișnuită, unul din patru români consumă o băutură alcoolică. Iar  berea și vinul făcut în casă sunt preferate altor sortimente. Așa arată un studiu realizat anul trecut, care analizează ocaziile de consum pentru băuturi.

De-a lungul anului, numărul celor care consumă alcool variază, vârful fiind înregistrat în sezonul cald (aprilie – septembrie), potrvit studiului realizat de GfK.. Preferatele românilor sunt berea și vinul făcut în casă, a căror importanță în consumul de alcool se schimbă odată cu sezonul: berea este preferata verii, iar vinul se consumă mai ales în anotimpul rece. În perioada octombrie 2015 – martie 2016, cota de consum pentru vinul de casă se triplează.