1. Ioan Niculae ocupă locul doi în Top 300 Capital cu o avere de 1.000 -1.100. Joi, 2 aprilie, afaceristul a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul în care este acuzat de finanțarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană

2. Ovidiu Tender, ocupă locul șase în Top 300 Capital cu o avere de 520-550 milioane de euro. Tribunalul Bucuresti a decis, pe 16 decembrie 2014, condamnarea omului de afaceri la 11 ani şi patru luni de închisoare în dosarul RAFO-Carom. Decizia este definitivă. 

În anul 2003, Tender a fost cercetat de procurorii olandezi, în urma suspiciunilor că ar fi primit aproximativ 200 de milioane de dolari din partea lui Willem Matser, consilier special pentru Europa Centrală și de Est al secretarului general al NATO. Olandezul Willem Matser a fost arestat, în februarie 2003, sub acuzația de a fi implicat într-o amplă operațiune de spălare de bani. Banii, provenind din banca Santander din Bogota, Columbia, ar fi urmat să intre în conturile firmei Tender SA din Timișoara. La audieri, Matser ar fi recunoscut că sarcina lui în operațiune era să falsifice documente pentru a ascunde sursa reală a banilor, o țară cunoscută ca fiind implicată în producerea și traficul de droguri. Trebuia să pară că banii provin din afaceri legale cu petrol și mine din America de Sud ale firmei Tender. Matser a fost audiat, la 7 februarie 2003, și a recunoscut în mare măsură faptele. Acesta a susținut că nu a știut că este vorba despre spălare de bani, ci de participarea la un proiect de investiții.

3. Gruia Stoica ocupă locul șapte în Top 300 Capital, cu o avere de 410-430 milioane de euro. Milionarul a fost condamnat la patru ani de închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru cumpărare de influenţă, în acelaşi dosar avocatul Doru Boştină primind o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă, sentinţa nefiind definitivă.

Citiţi mai multe pe evz.ro.