Euro NCAP a realizat o serie de crash-teste pentru câteva modele noi de autoturisme abia apărute sau care sunt aşteptate să apară pe piaţă, teste care au dezvăluit nivelul de siguranţă al automobilelor.

La categoria „Siguranţa pasagerului adult„, modelul care a obţinut cel mai mare punctaj este Chevrolet Cruze (96%), urmat de Opel Astra (95%) şi Mercedes GLK şi Peugeot 5008 (89%).

La secţiunea „Siguranţa pasagerului copil„, pe primul loc se află BMW X1 (86%), în timp ce pe a doua poziţie se află Chevrolet Cruze, Mazda 3 şi Opel Astra (84%).

Pentru categoria „Protecţia Pasagerului„, modelul cu cel mai mare punctaj este acelaşi BMW X1 (63%), care a obţinut mult peste următorii clasaţi: Mercedes Clasa E (58%) şi VW Scirocco, Toyota Urban Cruiser (53%).

La categoria „Safety Assist” care include toate echipamentele de protecţie şi sistemele de asistenţă la condus Infinity FX a obţinut 99%, urmat de Peugeot 5008 (97%), Mercedez Benz GLK, Mercedes Clasa E şi Toyota Urban Cruiser, fiecare cu câte 86%.

0-42810-capital0010.jpgÎn afară de Toyota Urban Cruiser, care per total a obţinut un rating de 3 stele la testele Euro NCAP, şi de Chevrolet Spark (4 stele), toate celelalte modele testate au obţinut calificari de 5 stele.

Rezultate testelor publicate astăzi arată faptul că există branduri în industria auto care pot surprinde şi altele care pot dezamăgi, distrugând astfel ideile preconcepute despre noţiunea de siguranţă.

Comentând rezultatele testelor, Secretarul General al euro NCAP, Michiel van Ratingen spune: „Îi felicităm pe cei de la Chevrolet. Compania a venit cu două modele care au prezentat mari performanţe în materie de siguranţă. Rezultate Toyota sunt, în schimb, dezamăgitoare”.

Noul Chevrolet Cruze primeşte astfel un rating de 5 stele,  fiind aproape perfect la secţiunea „Securitatea pasagerului adult”.

SURSA: Euro NCAP