In Statele Unite, ca si la noi de altfel, alegerea unei universitati dupa terminarea liceului este o decizie importanta pentru toti tinerii. Revista Forbes a realizat un top al celor mai bune universitati americane, top realizat in urma utilizarii unei metodologii care incearca sa urmareasca modul de gandire al viitorului student, care isi pune intotdeauna intrebari precum: „In ce masura ma va ajuta aceasta facultate sa am o cariera de succes?”, sau „Daca va trebui sa platesc aceasta facultate, cat de mare va fi taxa de scolarizare?”, sau „Este aceasta universitate recunoscuta si la nivel international?”.

Datele obtinute prin sondaj au arata ca studentii americani au inceput sa prefere univeristatile mici in locul celor mari, astfel ca o universitate precum Wabash College se afla pe locul 12 in acest top, iar o universitate prestigioasa precum cea din Wisconsin sau cea din Texas sunt clasate pe locurile 335, respectiv 215.

Pe locul 10 se afla Columbia University, cu o taxa de scolarizare de 49.260 de dolari pe an si cu o rata de admitere de 8,68%. O pozitie mai sus se afla celebra universitate Yale, care are o taxa de scolarizare stabilita la 50.350 de dolari. Pe urmatoarele locuri in top 10 se afla universitati precum Wellesley College, Amherst College, Academia Militara a Statelor Unite din New York sau Williams College.

Probabil cea mai cunoscuta universitate americana se afla pe locul al treilea in topul Forbes. Este vorba despre universitatea Harvard, care are o taxa de scolarizare de 48.550 de dolari pe an. Aceasta este devansata in mod surprinzator de Institutul de Tehnologie din California, pentru care un student poate plati pana la 47.560 de dolari pe an.

Cea mai buna universitate americana in viziunea celor de la Forbes este Princeton University, cu un cost de 47.975 de dolari pe an.

De remarcat ca universitatea din Chicago, cunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune universitati americane, se afla in topul Forbes abia pe locul 18, iar Stanford University pe locul 23.

Si pentru ca tot vorbim despre un top, remarcam ca ultima universitate din topul Forbes este Scoala de Ingineri din Milwaukee.

Sursa: Forbes