Pentru al doilea an consecutiv în clasamentul anual al revistei, omul cel mai bogat în lume nu mai este un american, ci mexicanul Carlos Slim (74 de miliarde de dolari), care îl devansează pe Bill Gates (56 de miliarde), chiar dacă cofondatorul Microsoft îşi datorează locul al doilea importanţei donaţiilor pe care le face.
Dinu Patriciu și Frank Timiș sunt singurii români care figurează în Topul miliardarilor lumii.

Astfel, Patriciu se află pe locul 540 cu o avere de 2,2 miliarde de dolari, iar Frank Timiș se află pe locul 1057 cu o avere de 1,1 miliarde de dolari.În același timp, Donald Trump, celebrul om de afaceri american, are o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari, cu doar 500 de milioane de dolari mai mult decât Patriciu. 
Click aici pentru galerie foto

Într-un singur an, regele mexican al telecomunicaţiilor şi familia sa şi-au majorat patrimoniul cu peste 20 de miliarde de dolari.

Pentru puternicii planetei, criza nu există: numărul total al miliardarilor era de 1.210 în anul 2010, record absolut în cei 25 de ani de când acest clasament există, cu 214 mai mulţi decât anul trecut. Împreună, aceşti oligarhi ‘valorează’ 4.500 miliarde de dolari, adică mai mult decât produsul intern brut (PIB) al Germaniei, subliniază Forbes.

SUA rămân în fruntea clasamentului ca număr de miliardari (413), dar nu mai reprezintă decât 33 % dintre miliardarii lumii, faţă de 40 % anul trecut şi 50 % în urmă cu 10 ani.

Europa, care ocupa încă locul al doilea în 2010 cu 248 de miliardari, este depăşită de regiunea Asia-Pacific care îi preia locul în clasament făcând un salt de la 234 la 332 de miliardari, cu aproape 100 dintre cele mai mari averi ale lumii într-un singur an.

Printre primele zece averi ale lumii, francezul Bernard Arnault (LVMH, articole de lux) şi spaniolul Amancio Ortega (Zara, îmbrăcăminte) sunt unicii europeni, ceilalţi fiind doi indieni, patru americani, un mexican şi un brazilian.

Pentru prima oară, Moscova depăşeşte New York-ul la numărul miliardarilor şi devine oraşul cu cei mai numeroşi miliardari din lume – 79, adică cu 21 mai mulţi într-un an, faţă de cei 58 ai Manhattan-ului.

‘Aceste rezultate reflectă schimbările extraordinare care se petrec în economia mondială’, a estimat redactorul şef al revistei, Steve Forbes, într-o conferinţă de presă. ‘Marea istorie trece în ceea ce se numeşte BRIC. Rolul conducător al SUA se reduce, tendinţa este într-adevăr de fond’, a subliniat el.

‘Rusia a trecut de la 60 de miliardari la 101, China – de la 69 la 115, Hong Kong – de la 25 la 36, India – de la 49 la 55… Economia se dezvoltă, dar nu peste tot în acelaşi mod’ , a comentat el.

‘Cuvintele-cheie sunt: BRIC, materii prime, Asia-Pacific. Japonia – care părea să cucerească lumea în urmă cu 20 de ani – a amuţit, SUA s-au împotmolit, iar Europa se menţine (în cursă) datorită Rusiei’, a continuat Forbes.