1. Peninsula Yukatán, Mexic

Peninsula Yucatan este cea mai vizitată regiune din Mexic, care le oferă turiştilor relaxarea şi încărcarea cu energia pozitivă de care au nevoie. Vizitatorii se pot bucura de plajele din Cancun, Plaza del Carmen şi Tulum, pot vizita ruinele maiase şi vor descoperi lumea subacvatică unică, cu peşteri submarine misterioase, cum este Yucatan Cenotes.

2.Pădurea Białowieża, Polonia

 

Pădurea Białowieża este una dintre puţinele reminiscenţe de pădure tropicală rămase încă pe planetă. Cu un picior în Polonia şi cu celălalt în Belarus, Pădurea Białowieża întregeşte 3.086 kilometri pătraţi şi adăposteşte în jur de 800 de bizoni europeni. O plimbare cu maşina prin pădure, sau o drumeţie pe cărarea Wilczy Szlak or Wokół Uroczyska Głuszec este o experienţă de neuitat.

3.Cinque Terre, Italia

 

Cinque Terre face parte din Riviera Italiană care este regiunea de coastă a Liguriei, având un ţărm de 350 km. Se întinde între Franţa la est şi regiunea Toşcană la vest. Parcul National Cinque Terre este declarat patrimoniu mondial natural Unesco din anul 1997, iar intreaga suprafata este protejată de lege, fiind  una dintre zonele cele mai necontaminate din Marea Mediterană. Este un loc potrivit pentru cei ce iubesc natura, în general.

4. Insulele Raja Ampat, Indonezia

 

 

În Insulele Raja Ampat se estimează că se află cel mai ridicat nivel de diversitate al vieţii marine de pe planetă. Cei care iubesc scunfundările pot descoperi aici 600 de specii de coral şi 1200 de varietăţi de peşti. Izolat şi aproape neatins de mâna omului, Raja Ampat este un paradis pentru vizitatori.

5.Pădurea de piatră, China

Pădurea Shilin din China este un ansamblu de formaţiuni calcaroase, fiind o minune naturală încă din timpul dinastiei Ming. Stânciile de calcar par ieşite din pământ, multe dintre ele semănând cu nişte copaci pietrificaţi, de unde si numele zonei. Relieful deosebit se întinde pe 400 de kilometri pătraţi şi include „păduri” de diferite dimensiuni, râuri, lacuri, peşteri şi cascade.