Fondată încă din anul 1990 de 4 antreprenori din Cehia, Fortuna și-a extins ulterior activitatea și în alte țări din Europa Centrală, precum Slovacia și Polonia, pentru ca în 2015, anul reglementării pieței de gambling autohtone, să aplice pentru licență și în România.

 Fortuna a intrat pe piața din România preluând operatorul offline PublicBet, pentru ca apoi să se lanseze și în mediul virtual. Doi ani mai târziu, devenea sponsorul oficial al Echipei Naționale de Fotbal a României (pe o perioadă de 4 ani) și una din cele mai populare agenții de pariuri. Iată doar câteva dintre motivele ce o recomandă:

  1. Un număr impresionant de discipline sportive și opțiuni de pariere. Numărul disciplinelor sportive pe care poți paria la Fortuna este de aproximativ 30. Sunt prezente sporturi principale, precum fotbal, tenis, baschet, dar există și categorii precum badminton, curse de câini, darts, NASCAR, snooker sau chiar volei pe plajă. Desigur, nu lipsesc nici sporturile electronice din ofertă – CS GO, DOTA2, League Of Legends, Starcraft2, Overwatch, Rainbow Six și altele. De apreciat este faptul că la Fortuna sunt incluse și evenimente din Ligi inferioare, precum Japonia 2, Suedia 3, Germania 3 sau Anglia 4. Opțiunile de pariere includ cele mai populare variante – 1X2, GG, Sub/Peste un anumit număr de goluri, Șansă Dublă, Scor Corect sau Pauză/Final, dar și altele mai speciale, cum ar fi Interval Goluri, Pariuri Combinate, Minutul Primului Gol, Cartonașe sau Repriza cu cele mai multe goluri. Vezi oferta completă de pariuri sportive online aici
  2. Poți depune și retrage direct din agențiile stradale Fortuna. Fortuna Cashpoint este o metodă de plată originală, care îți permite să te bucuri de avantajele pariurilor online fără să utilizezi un card bancar sau de debit ori un portofel electronic. Astfel, ori de câte ori vrei să depui bani în contul tău, este suficient să mergi la cea mai apropiată agenție stradală Fortuna cu suma pe care vrei să o depui, actul de identitate și numele de utilizator de la contul online. Pentru a retrage bani prin Cashpoint, trebuie să fi depus cel puțin o dată prin această metodă și să faci o rezervare din contul online. După ce faci rezervarea, vei primi un cod. Cu acest cod și actul de identitate poți merge la agenția specificată în rezervare și vei primi imediat banii.
  3. Aplicația de mobil. Fără doar și poate, dispozitivele mobile fac tot mai mult parte din viața noastră, astfel că un aspect esențial în alegerea unei agenții de pariuri online este, cu siguranță, disponibilitatea pe mobil. Și la acest capitol Fortuna stă foarte bine. Disponibilă atât în varianta iOS, cât și Android, aplicația de mobil Fortuna este una din cele mai performante de pe piață. Ai acces la o ofertă de pariuri pre-meci și live identică cu cea afișată pe desktop/laptop, poți închide pariurile în orice moment cu funcția Cash Out, poți vizualiza promoțiile disponibile și ai o mulțime de setări la dispoziție. Mai mult decât atât, cu aplicația de mobil Fortuna poți efectua rapid tranzacții financiare, dar și să contactezi serviciul Relații cu clienții, ori de câte ori ai nevoie.
  4. Limitele de depunere. Mulți dintre amatorii de pariuri din România preferă să parieze sume mici pe bilete cu cotă mare, iar cei de la Fortuna știu asta. Astfel, suma minimă pe care o poți depune este de doar 10 RON în agențiile stradale și 25 RON online. În ceea ce privește suma maximă ce poate fi depusă, limita este de 10.000 RON, cu excepția Paysafecard, caz în care vorbim despre un maxim de 3.000 RON.
  5. Fortuna se numără printre foarte puținii operatori la care nu plătești taxa de depunere 2%. Începând cu anul 2019, Guvernul României a decis ca toți operatorii de jocuri de noroc licențiați să plătească așa numita „taxă de viciu” de 2% din totalul depunerilor efectuate de clienți. Majoritatea operatorilor au ales să oprească această taxă din sumele depuse de utilizatori. Nu și Fortuna. Astfel, dacă depui 100 RON la Fortuna, vei juca cu 100 RON, nu cu 98 RON, așa cum se întâmplă la alți operatori.