Lindstrӧm pune la dispoziția clienților săi echipamente de lucru standard sau personalizate, în funcție de nevoile clientului, fără a avea o limitare cantitativă. Nu contează numărul de angajați, livrarea se va efectua pentru numărul specificat în comandă.

Dar, care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când comanzi echipamente de lucru pentru angajații tăi?

1.    Alege echipamentul potrivit domeniului tău de activitate

În funcție de domeniul de activitate, echipamentul de lucru are diferite particularități menite să asigure protecția produselor din linia de producție și desfășurarea muncii în condiții de igienă și securitate sanitară. Trebuie să ai în vedere tipul de material optim pentru echipamentul de lucru, sistemul de închidere, necesitatea buzunarelor adiționale, personalizarea etc.

Cel mai bine ar fi să discuți cu furnizorul de servicii, pentru a ajunge la o soluție potrivită pentru angajații tăi. De asemenea, Mini Ghidul Lindstrӧm îți oferă informații importante despre tot ce trebuie să știi înainte să apelezi la un serviciu de management pentru echipamente de lucru.

2.    Fii la curent cu legislația europeană și asigură-te că și furnizorul tău respectă normele 

Respectarea normelor de siguranță este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când iei în calcul schimbarea echipamentelor de lucru. În România, există un cadru legislativ care reglementează aceste aspecte, iar pentru a alege furnizorul pentru echipamentele de lucru potrivite trebuie să nu accepți niciun compromis cu privire la normele sanitare și de igienă.

3.    Grija față de mediu este importantă 

Un serviciu de închiriere al echipamentelor de lucru îți permite să reduci din presiunea asupra angajaților în ceea ce privește întreținerea și igienizarea uniformelor. Echipamentele de lucru trebuie să fie întreținute conform unor norme de igienă, iar acest lucru nu este întotdeauna posibil acasă.

Alege serviciul de închiriere uniforme Lindstrӧm și asigură-te că nu generezi deșeuri textile atunci când uniformele se deteriorează. Dacă vrei să știi cât poți economisi apelând la o spălătorie profesională, verifică Calculatorul Lindstrӧm pentru Sustenabilitate.

 

4.    Transportul echipamentului de lucru trebuie să fie realizat în condiții de siguranță 

Pentru a reduce riscul de contaminare a echipamentelor de lucru, acestea trebuie să fie păstrate în depozite special amenajate. De asemenea, transportul de la furnizor către angajați trebuie să se desfășoare repede, în condiții de siguranță. Anumite domenii, precum cel medical, sunt considerate domenii cu grad ridicat în cazul unei contaminări de orice fel, iar echipamentele de lucru trebuie să fie sterile.

Lindstrӧm livrează echipamente de protecție oriunde pe teritoriul României, direct în vestiarele angajaților. În cazul în care nu există vestiare, se va desemna un loc de livrare special amenajat împreună cu angajatorul, pentru a putea respecta măsurile de protecție.

5.    Economisește apelând la un serviciu de închiriere echipamente de lucru

Aspectul financiar este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le iei în considerare atunci când planifici investiții pe termen scurt sau lung. În cazul achiziționării echipamentelor de lucru trebuie să știi că ai nevoie de echipamente adecvate pentru fiecare anotimp, spațiu de depozitare pentru rezerve și un număr relativ mare de echipamente ”de rezervă” pentru viitorii angajați.

Dacă alegi sistemul de management al echipamentelor de lucru Lindstrӧm îți poți planifica cheltuielile săptămânal sau lunar, în funcție de numărul de angajați existenți. Nu este necesar să comanzi mai multe uniforme pentru a avea în stoc, elimini spațiul de depozitare, iar angajații tăi au întotdeauna echipamente curate și croite special pentru ei.

Bonus: Urmărește trasabilitatea echipamentelor de lucru

Pe lângă lucrurile menționate mai sus, ar fi util să identifici un serviciu de management al echipamentelor de lucru care îți permite să vezi exact ce se întâmplă cu acestea când pleacă de la sediul tău. Mai mult de atât, este necesar să știi ce acțiuni s-au efectuat asupra uniformelor, pentru a te asigura că nu îți supui angajații vreunui risc.

Prin intermediul aplicației eLindstrӧm poți monitoriza activitatea serviciilor noastre în orice moment. Aplicația este disponibilă 24/7 și îți permite să vizualizezi date precum data igienizării, detergentul folosit, data de livrare. Poți descărca rapoarte detaliate direct din aplicație sau poți comanda uniforme extra atunci când este cazul. (P)