Și ce ușurează mai mult munca la fermă dacă nu un tractor performant care să facă față cu brio tuturor sarcinilor, dar și să ofere mecanizatorului cele mai bune condiții de lucru?

Analizând atât premiile obținute pe parcursul anului 2015, cât și reacțiile stârnite la expozițiile și târgurile agricole, precum și ce spun jurnaliștii din presa de specialitate din alte țări, AGROINTEL a realizat un clasament al tractoarelor.

1.Fendt 1000 Vario- Acest tractor este, fără nici un dubiu, senzația-anului. A primit deja titlul de ”Tractorul Anului 2016” și este apreciat ca fiind cel mai puternic tractor compact din lume. ”Monstrul” agricol cu 500 de CP, este vârful gamei 1000 a celor de la Fendt și a impresionat publicul și jurnaliștii specializați prin exploatarea facilă şi manevrabilitate. Are înălţimea maximă de 3,60 metri şi o greutate (fără încărcătură) de 14 tone

 

 

2.Case IH Optum CVX- tractorul Optum CVX al celor de la Case IH a atras atenția încă de la lansare. Ținând cont în principal de cerințele agricultorilor europeni, inginerii Case IH au reușit să producă o nouă gamă de tractoare mai puternice și mai apropiate ca dimensiuni de tractoarele din seria Puma. Noile tractoare Optum CVX sunt primele utilaje de acest tip fabricate de Case IH care au un aspect complet diferit de tractoarele din celelalte serii, cu o capotă mai joasă, aripi spate remodelate și un bloc de lumini mai atrăgător din punct de vedere vizual.

 

 

3.John Deere 9RX- Noua serie de tractoare verzi vine cu motoare între 470 și 620 de cai putere, iar ca și design, se pare că noul 9RX va împrumuta multe elemente de la ”verișorul” său 9R, cu excepția faptului că va avea șenile și un design upgradat. De precizat că acest tractor nu este încă disponibil pe piață și că va putea fi achiziționat abia din 2016.

CLASAMENTUL integral poate fi vizualizat aici