”Reducerea TVA-ului la pâine a produs o efervescență a sectorului de panificație și morărit, multe companii care se aflau în pragul insolvenței anul trecut pe vremea aceasta, primesc acum o binemeritată gură de oxigen. Am dorit să onorăm munca și dedicația acestor oameni fie că este vorba de companii de top sau de antreprenori mici și mijlocii.

Până la urmă, acest top arată că se poate face agribusiness la standarde occidentale și în România. Consider că reducerea TVA este doar începutul, iar autoritățile nu trebuie să se oprească doar la această măsură, altfel totul va fi în zadar. Echipa Agrointel urează succes și inspirație profesioniștilor și antreprenorilor din morărit și panificație și îi așteaptă alături de noi în încercarea de a contribui la dezvoltarea agriculturii inteligente în România”, a declarat Vlad Macovei, director general Agrointel.

În fruntea clasamentului companiilor de panificație din România se află, potrivit calculelor realizate de reporterii Agrointel, producătorul Vel Pitar. ”Compania Vel Pitar este una cu tradiție, deținută de fondul de investiții Broadhurst Investments Limited, administrat în România de către New Century Holdings. În prezent sunt centre de producție în 12 județe ale țării și 13 puncte de lucru”, potrivit revistei Agrointel.

Pentru a consulta restul companiilor din Agrointel Top 10 cele mai mari companii de panificație din România, ediția de septembrie a revistei vă așteaptă mâine, 23 septembrie, la chioșcurile de ziare, împreună cu săptămânalul Capital.