Contractele încheiate de Primăria Capitalei şi instituţiile subordonate Municipalităţii vor fi publicate pe paginile web proprii, conform unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu 34 de voturi “pentru” , 0 împotrivă şi 2 abţineri.

Mai exact, în termen de 60 de zile de la aprobarea hotărârii, PMB şi instituţiile subordonate CGMB vor publica pe paginile proprii, într-o secţiune dedicată, accesibilă prin legătură directă cu prima pagină, toate contractele încheiate în anul 2021.

În termen de şase luni, PMB şi instituţiile subordonate CGMB vor publica toate contractele încheiate în perioada 2018-2020.

De la data adoptării hotărârii, PMB şi instituţiile menţionate vor publica fiecare contract pe paginile web proprii în termen de zece zile de la semnarea acestuia.

Potrivit referatului de aprobare, semnat de consilierul municipal USR PLUS Ştefania Petre, în urma aplicării acestor prevederi, locuitorii oraşului vor putea verifica în mod direct, prin accesarea paginilor web ale instituţiilor, dacă banii proveniţi din taxele lor sunt cheltuiţi eficient.

“Gradul de transparenţă pe care ni-l solicită apăsat cetăţenii, de ani de zile, este de 100% şi nu există niciun motiv pentru care administraţia să nu procedeze la îndeplinirea acestei cerinţe”, a precizat Ştefania Petre.

Gafă uriașă făcută de Nicușor Dan! Toate documentele sunt nule

Bugetul Capitalei este nul și ilegal. De asemenea, toate documentele semnate în perioada în care Nicușor Dan a fost în carantină din cauza SARS-CoV-2, sunt nule. Astfel, în perioada în care Nicușor Dan se afla în carantină, și-a predat atribuțiile de primar general city managerului.

Prefectura Municipiului București i-a anunțat însă pe cei din Primăria Capitalei că acesta este un lucru ilegal și neconform cu legislația în vigoare.

Și asta pentru că, în momentul în care primarul general și-a preluat mandatul, trebuia să stabilească cine este viceprimarul 1 și viceprimarul 2, astfel încât atribuțiile să fie predate către primul viceprimar.