Lumea filmelor a fost cutremurată la auzul veștii că o celebră actriță a fost găsită moartă în camera sa de la spitalul San Camillo din Roma.

Actriţa franceză Patricia Millardet, interpreta judecătoarei Silvia Conti din celebrul serial italian de televiziune „Caracatiţa„, a murit luni din cauza unui infarct în spitalul San Camillo din Roma la vârsta de 63 de ani.

Împlinise vârsta de 63 de ani

Născută în 1957 în oraşul Mont-de-Marsan din sud-vestul Franţei, Patricia Millardet împlinise vârsta de 63 de ani pe 24 martie.

În Italia, unde locuia de la sfârşitul anilor 1980, artista a devenit cunoscută publicului larg după ce a interpretat-o pe curajoasa şi incoruptibila judecătoare Silvia Conti în serialul de televiziune „Caracatiţa” din 1989 până în 2001.

Pe parcursul carierei sale, a jucat roluri principale în mai multe producţii cinematografice şi de televiziune. Unul dintre primele ei roluri a fost cel din filmul „The Time of Apples 2” în 1982, notează Agerpres.

A participat la numeroase producţii de film şi televiziune

A debutat în industria italiană de film şi televiziune în 1987 în lungmetrajul TV „Assicurazione sulla morte”, regizat de Carlo Lizzani.

În 1990, a interpretat un rol principal în filmul „Il sole anche di notte”, regizat de Paolo şi Vittorio Taviani, însă celebritatea i-a fost adusă de evoluţia sa din serialul „Caracatiţa”, difuzat de postul RAI.

De-a lungul anilor, a participat la numeroase producţii de film şi televiziune. Între 2001 şi 2003 s-a aflat printre protagoniştii serialului de ficţiune „Il bello delle donne”, difuzat de Canale 5, în care a interpretat personajul Angelina Brusa.