Toyota ofera, de exemplu, reduceri de 6% la modelele Avensis, Corolla si Yaris (preturi cu toate taxele incluse), in timp ce un Opel Astra se poate achizitiona cu 800 de euro mai putin, iar modelul Corsa este cu 670 de euro mai ieftin. Nici Ford nu face exceptie de la regula. Modelul Mondeo „Business Edition”, beneficiaza de o serie de dotari optionale incluse in pretul standard, oferite de Romcar doar pana la sfarsitul acestui an. Pretul masinii este 17.777 euro, fata de 21.214 euro cat costa in mod normal acest model.
„Este o editie limitata, valabila in limita stocului disponibil, pe care o lansam cu ocazia implinirii a zece ani de la infiintarea Romcar”, explica Nina Bratfalean, PR Coordinator.
La randul sau, Renault lasa la alegerea cumparatorului oricarui model Megane decizia de a opta gratuit pentru o reducere de 500 euro sau un set suplimentar de patru anvelope Michelin, cu jantele aferente si montajul inclus. Preturile difera in functie de varianta (Classic, Break, Berlina, Coupe, Cabriolet), dar cel mai ieftin Megane incepe de la 9.969 euro (fara taxe).
„Nu este vorba de o promotie speciala, dar Megane se vinde foarte bine si am incercat, cu aceste facilitati, sa venim in intampinarea clientilor. Oferta este valabila pana la sapte noiembrie”, spune Dumitra Rasnoveanu, adaugand ca din modelul Megane Classic s-au vandut anul acesta circa 1.500 de bucati.

Benzina gratuita pentru Fiat Punto

Porsche si Fiat completeaza lista facilitatilor suplimentare oferite de importatori la sfarsitul acestui an. VW Passat Trendline este comercializat cu noua dotari optionale gratuite, printre care o serie de airbaguri suplimentare, computer de bord sau vopsea metalizata. Dotari gratuite are si noul VW Golf Generation cu motorizarea de 1,4 l/75CP, al carui pret de pornire este de 9.994 euro. Este vorba, printre altele, despre inchidere centralizata, geamuri electrice, vopsea metalizata sau oglinzi reglabile electric si incalzite.
In acelasi timp, Autoitalia ofera fiecarui cumparator care renunta la vechea masina in favoarea unui Fiat Punto, suma de 15 milioane lei la care se adauga bonuri valorice de benzina pentru cinci mii de kilometri. „Oferta face parte din programul de protectie a mediului initiat de Fiat, program care se incheie la sfarsitul lunii noiembrie”, declara Ionut Gheorghe, directorul de comunicare al Autoitalia.
Cateva cuvinte si despre Rover 75 Special Edition. Un discont de 12% si o dobanda de 10% se pot obtine in cazul in care apelati la finantarea prin Volksbank Leasing, insa numai pentru modelul de 2,0l CDT si, evident, in limita stocului disponibil. Acest ultim criteriu este de altfel valabil pentru toate modelele prezentate mai sus.

Ford Mondeo Business Edition 2002

Pret CIP Bucuresti – 17.777 euro
Motor TDCi, 2l/115CP, caroserie patru usi
Nivelul de dotare al editiei limitate include echimamentul Ford Mondeo Trend (ABS, EBD, aer conditionat, airbag sofer si pasager, airbaguri laterale, sistem de franare servo asistat, schimbator de viteze imbracat in piele, imobilizator electronic motor, faruri cu halogen reglabile electric, consola cerntrala cu cotiera si spatiu de depozitare).
Dotari suplimentare gratuite: radiocasetofon 6000 +CD, jante aliaj usor, instalatie climatizare digitala cu reglaj electronic, vopsea metalizata, EBA (asistare la franarea de urgenta).
Modalitati de achizitie: plata integrala, leasing pentru persoane fizice si juridice
Calculatie leasing:
– pret 17.777 euro
– perioada leasing – 3 ani
– avans – 30% (5.334 euro, fara TVA)
– Rata lunara – 347 euro (fara TVA si CASCO)
– Valoare reziduala – 3.556 euro
Oferta valabila pana la 31 decembrie 2002.

Familia Renault Megane

Megane Classic Expression 1,9
Pret CIP – Bucuresti – 10.589 euro.
Motor – 1,9l dCi.
Echipare standard: ABS, asistare la franarea de urgenta, airbag sofer, airbag pasager,
airbaguri laterale fata servodirectie, volan reglabil, aer conditionat, radiocasetofon 15W, inchidere centralizata, geamuri electrice fata etc.
Oferta speciala suplimentara: patru anvelope de iarna Michelin cu jante si montare gratuita sau reducere de 500 euro la pretul CIP al masinii si 25 de excursii pentru doua persoane la Paris (prin tragere la sorti). De asemenea, pana la 7 noiembrie orice model Megane se poate achizitiona cu un avans de 10% pentru o perioada de 12, 24, sau 36 luni.

Calculatie RCI Leasing Romania:
– pret CIP 10.999 euro
– avans 30% (3300 euro)
– perioada finantare – 36 luni
– rata lunara – 223 euro (fara TVA)
– asigurare lunara – 56 euro
taxa administrativa – 330 euro

Volkswagen Passat Trendline

Pret CIP – 16.448 euro
Motorizare – 1,9 diesel
Echipamente incluse in pret: ABS, control tractiune, airbag sofer, airbag pasager, sistem antifurt, servodirectie, inchidere centralizata, aer conditionat, radiocasetofon, bancheta rabatabila.
Pachete optionale gratuite Traveller: climatronic, computer de bord cu indicator multifunctional, airbag lateral in scaunele din fata, airbag pentru cap la locurile din fata, imobilizator electronic, dispozitiv antifurt cu senzor de supraveghere interioara, priza 12V in portbagaj, indicator de temperatura exterioara, vopsea metalizata sau pearleffect.
Oferta leasing financiar intern Porsche Lesing:
– pret CIP 17.000 euro
– perioada finantare – 36 luni
– avans 25%
– valoare reziduala – 20%
– rata lunara 369 euro (fara TVA)
– taxa de management – 2,5% din pretul CIP
– asigurarea CASCO – 5,5% pe an din pretul CIP.