Asta pentru că Facebook, cea mai cunoscută rețea de socializare din lume, tot încearcă să amâne ștergerea contului în speranța că te vei răzgândi. Pentru asta, îți acordă un timp de reflecție de 14 zile, în care poți să anulezi decizia de ștergere a contului.

Am creat un cont de utilizator nou pentru Facebook, după care am încercat să-l ștergem.

Primul mesaj pe care rețeaua ți-l pune în fața ochilor îți explică faptul că dacă vrei să renunți, nu vei mai putea să-l reactivezi contul și nici să salvezi informații pe care le-ai adăugat. Ai senzația că după ce apeși butonul de "Submit", contul tău va fi șters la fel de ușor pe cât a fost creat.

Următorul mesaj: "Contul tău a fost dezactivat și va fi șters definitiv peste 14 zile. Dacă te loghezi în termenul de 14 zile, vei avea posibilitatea să anulezi cererea" de ștergere a contului.

Dacă te loghezi în perioada acestor 14 zile, Facebook mai insistă cu mesaje în care îți reamintește data la care contul tău va fi șters și te întreabă dacă vrei să-ți reactivezi contul.

În final, dacă reziști să nu-ți verifici contul timp de două săptămâni, la data stabilită Facebook te anunță că ți-a fost dezinstalat contul și te informează că "dacă ai întrebări sau îngrijorări, poți vizita pagina de FAQ".

În luna iunie a acestui an Facebook a pierdut 6 milioane de utilizatori activi din Statele Unite. Aceasta a fost şi prima dată în care numărul utilizatorilor a scăzut. Trebuie precizat, în orice caz, că la nivel global numărul se află în continuă creştere. Interesant şi amuzant este că a existat la un moment dat “Quit Facebook Day”, pe 31 mai 2010, când aproape 40.000 de oameni îşi propuseseră să părăsească reţeaua. În aceeaşi perioadă, un studiu arăta că peste 60% dintre cei prezenţi pe Facebook se gândeau să renunţe la conturile personale.

Facebook îți trimite mail dacă nu intri

Facebook face tot posibilul să te țină conectat în rețeaua de socializare. Dacă trece mult timp de când nu te-ai mai logat îți trimite e-mail-uri.

Facebook ştie ce faci pe internet chiar dacă nu eşti logat la reţea

Un programator australian a descoperit că Facebook îşi urmăreşte utilizatorii şi după ce aceştia ies din reţea. Un inginer software Facebook a negat informaţiile.

Bloggerul şi programatorul australian Nik Cubrilovic a descoperit că utilizatorii Facebook care au ieşit din contul lor sunt spionaţi de Facebook prin intermediul cookie-urilor. Ce sunt cookie-urile? Cookie-urile sunt fişiere create de site-urile web accesate care stochează informaţiile de navigare, cum ar fi preferinţele pentru site-uri sau informaţii de profil. Există două tipuri de cookie-uri: cookie-urile primare sunt setate de domeniul site-ului afişat în bara de adrese. Cookie-urile terţă parte provin din alte surse de domenii, care includ elemente cum ar fi anunţuri sau imagini, încorporate în pagina dată.

Site-urile care integrează Facebook rămân active după ce utilizatorii dau Log out şi continuă să culeagă informaţii.

Gregg Stefancik, care s-a descris ca fiind inginer software la Facebook, a scris pe blogul lui Cubrilovic, că Facebook, spre deosebire de alte companii de internet, nu are niciun interes să îşi spioneze utilizatorii, iar cookie-urile Facebook nu sunt folosite pentru “tracking” (urmărire). INTERZIS: Cinci lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată pe Facebook

Te-ar putea interesa și: