Volumul „Zori Însângerate”  scris de Tudor Păcuraru și Florian Bichir poate fi comandat şi online pe https://agoramag.ro/zori-insangerate 

Această  carte istorică a suscitat un viu interes în rândul cititorilor, în special în rândul populației din Transilvania. Din această zonă, redacţia Evenimentul Istoric a primit mai multe semnale conform cărora cititorii nu găsesc cartea la chioșcuri. 

Din toate mesajele primite ne-am oprit, spre exemplificarea situației, doar la două. Unul din Bistrița, celelalt venit din Cluj.

Cititorul din Bistrița ne-a semnalat că:

„ Am incercat să o achiziționez la Bistrița de la mai multe chioșcuri de ziare, dar nu mai era. Ca să aflu cu stupoare de la o vânzătoare că în dimineața zilei în care au primit cartea, toate chioșcurile de ziare din Bistrița au primit comandă de la șefa lor să returneze toate cărțile și să nu le mai ofere spre vânzare oamenilor. Cică ar fi existat o comandă pentru toate exemplarele. Am întrebat dacă nu se poate face o nouă comandă, dar mi s-a răspuns că nu se poate”.

Altcineva din Cluj ne atenționează cu același lucru: au căutat cartea, el și apropiați ai lui, dar nu au găsit-o. „Găsesc revoltator că românii nu au acces la adevărul despre o parte semnificativă a istoriei lor! Vreau să știți incidentele referitoare la cartea dvs., deși probabil le cunoașteți”, ne-a scris ardeleanul din Cluj.

O carte-document blocată înseamnă mai mult decât o carte blocată. Din păcate, nici editura, nici autorii nu pot face nimic pentru ca lucrurile să decurgă normal în difuzare, însă această situaţie ne-a determinat combatem „problemele” din teritoriu şi să tipărim suplimentar 1000 de bucăţi. 

Cartea „Zori însângerate aduce în atenţia cititorilor secretele dosarelor CNSAS cu privire la conflictele interetnice petrecute în România, în perioada 1989-1990, evenimente ce au avut loc la Târgu Mureș. Volumul are ca  piesă principală analiza celor două părţi ale Dosarului 019150, ambele însumând 453+1 file, date și informații ale Biroului „B” (Contraspionaj) de la Târgu Mureș, mare parte dintre ele fiind verificate. 

Cartea este dedicată ofițerilor români, contraspioni și antiteroriști care, năpăstuiți de propriul Guvern, au ales să-și facă datoria față de Patrie cum au putut mai bine, sub huiduielile gloatei isterizate.

Evenimentele s-au desfășurat sub egida Planul „VIRRADAT” \ „AURORA ZORILOR” care a fost conceput de mințile liderilor de la Budapesta, școlite în „universitățile kominterniste, KGB-iste și GRU-iste” de la Moscova, cu un sens ce nu va putea fi niciodată rupt de cadrul istoric și geopolitic al perioadei interbelice, terminând cu colapsul URSS și al comunismului, de la începutul ultimului deceniu al secolului XX. Visul ascuns al Planului „AURORA ZORILOR” este TRANSILVANIA, iar cheia de pătrundere era nimeni alta decât URSS – „bastionul păcii între popoare”. 

Pregătirea Planului „Aurora Zorilor” – IV a durat aproape un an (mai 1989 – martie 1990), iar punerea în operă a implicat mii de ”elemente turbulente”, sute de levenți, zeci de ofițeri de informații acoperiți, ale căror acțiuni în teren au fost supervizate de ambasadorul R.P. Ungare la București și de atașatul militar al Ungariei, col. Sándor Arady. Punerea sa în aplicare a fost aprobată și supervizată de președintele interimar al Ungariei. 

În viziunea liderilor maghiari, etapele a II-a și a III-a ale Planului „Aurora Zorilor” ar fi decurs de la sine dacă nivelurile politico-militar, propagandistic și subversiv deveneau funcționale. Numai că evenimentele nu au decurs așa cum se așteptau, datorită câtorva cauze majore. (…). 

Volum ”Zori Însângerate” este disponibil ACUM cu un tiraj suplimentat la punctele de difuzare a presei și online pe https://agoramag.ro/zori-insangerate