Pe parcursul unui weekend, ideile de startup sunt implementate: vineri se prezintă ideile în jurul cărora se vor forma echipe; sâmbătă și duminică ideile se pun în practică cu ajutorul mentorilor; duminică seară se prezintă proiectele în fața unui juriu. Pe parcursul evenimentului, pentru că Evernote este unul dintre parteneri, participanții vor primi informații despre Evernote Devcup 2013, și vor putea chiar să înceapă dezvoltarea unor produse ce vor putea fi ulterior înscrise în această competiție globală.

Premiile acordate în cadrul Startup Live Cluj-Napoca acoperă tot ciclul dezvoltării unui startup: conturi Evernote Premium pentru o productivitate crescută; ajutor oferit de Barandi Solutions în realizarea unui MVP; sesiuni de mentorat oferite de Mozilla WebFWD; spațiu de lucru oferit de Cluj Hub; bilete la diferite conferințe naționale (TEDxCluj, Business Days, Leadership Summit, și la evenimentele organizate de Cluj Hub) și la conferința internațională Pioneers Festival 2013 (Viena, Austria).

"Dacă în urmă cu câțiva ani era greu să pornești un startup în domeniul tehnologiei, având acces cu greu la resurse, mentori și investitori, acum nu mai ai scuze. Tot ce trebuie să faci e să profiți de oportunitățile care ți se oferă", a declarat Marius Mocian, Co-fondator Transylvania Innovation Ventures.

Echipa de mentori a evenimentului este formată din tineri români care sunt implicați într-un startup, precum și profesioniști în domeniul tehnologiei; printre aceștia se numără: Ciprian Mardare (Co-Fondator și CTO, nexi.me); Cosmin Mihaiu (Co-Fondator și CEO, MIRA Rehab); Cristian Constantin Olărașu (Co-Fondator și CEO, Good Momming); Denis Todirică (Fondator și CEO, Glazeon); Gabriel Coarnă (Architect, Evernote Clearly); Horațiu Mocian (Fondator și CEO, SociaLook); Philipp Kandal (Co-Fondator și CTO, Skobbler); Tudor Vlad (Fondator și CEO, KeenSkim); Victor Popescu (Fondator și CEO, Gameleon); și Zoli Herczeg (BDM Applications, Microsoft).

Partenerii care s-au alăturat până acum evenimentului sunt Evernote, Skobbler, OpenCoffe Club Cluj-Napoca, Yonder, Barandi Solutions, Klain, Business Days, și Mozilla WebFWD. Evenimentul este susținut de How to Web, Startup Spotlight, Cluj Hub, și TEDx Cluj.

În curând, vor fi anunțați membrii juriului, și prezentările speciale care vor avea loc în cadrul evenimentului. Până vineri 26 aprilie se pot face înregistrările early-bird, la adresa http://bit.ly/StartupLive.