Societatea a intrat în insolvenţă la cererea acţionarilor în 23 septembrie. Termenul de depunere a declarațiilor de creanță a fost stabilit de instanță pentru data de 7 noiembrie 2011.

„Principalele măsuri care vor fi prevăzute în planul de reorganizare vor privi redresarea activității și optimizarea costurilor prin închiderea magazinelor neprofitabile și deschiderea altora noi, renegocierea contractelor de închiriere a spațiilor comerciale etc. Totodată, principala sursă de venit pentru achitarea datoriilor va fi rezultată din continuarea activității societății. Însă, raportat la pasivul înscris la masa credală, pentru obținerea veniturilor necesare achitării datoriilor societății vor putea fi identificate și alte surse”, a precizat Vasile Godîncă-Herlea, Senior Partner Casa de Insolvenţă Transilvania.

Societatea deține în prezent nouă magazine proprii deschise în centre comerciale din România. În ceea ce privește posibilitatea deschiderii de noi magazine, aceasta se va face fie direct de către societatea Tina R, fie prin parteneriate cu alte societăți.
 
Potrivit reprezentanților CITR, nu este exclusă intrarea în acționariat a unor noi investitori, însă acest lucru se va decide după definitivarea tabelului creditorilor, pentru a se cunoaște cu exactitate cuantumul pasivului de achitat prin planul de reorganizare.

Citiţi şi Firma de distribuţie a TinaR şi-a cerut insolvenţa