"Primăria Municipiului Timişoara a semnat o scrisoare de interes pentru a se implica într-un nou proiect european de infrastructură din cadrul programului pentru energii inteligente şi eficiente, respectiv, pentru dezvoltarea unei reţele de puncte de încărcare a maşinilor electrice în regiunile partenere", a declarat Nicolae Robu.

Timişoara va face parte dintr-o reţea de puncte de încărcare pentru posesorii de autoturisme electrice din nouă state ale UE.

"În România sunt foarte puţine maşini electrice, dar, dacă un şofer străin vine la Timişoara şi are o maşină electrică, şi-o va putea încărca de la aceste surse", a explicat primarul.

Primăria Timişoarei, ca promotor al conceptului "Timişoara Verde", continuă să se implice, prin căutarea de soluţii eficiente, în promovarea energiei verzi.

Strategia municipalităţii, în acest domeniu, vizează două paliere de acţiune. Pe de-o parte, de încurajare a cetăţenilor şi a instituţiilor să utilizeze mijloacele de transport nepoluante şi crearea unei infrastructuri adecvate.

Pe de altă parte, municipalitatea dezvoltă mai multe programe de protecţie a mediului.
Sursa: Agerpres