Cei de la ByteDance, compania mamă a TikTok, care vor să preia aplicaţie de socializare, o evaluează la aproximativ 50 de miliarde de dolari. Oferta este mult mai mare faţă de evaluarea altor platforme, precum Snap, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.  Compania ByteDance cu sediul în Beijing se gândește chiar la o serie de opţiuni pentru TikTok, pe fondul presiunii din partea Statelor Unite pentru a renunţa la controlul aplicaţiei care permite utilizatorilor să creeze videoclipuri scurte cu efecte speciale şi care a devenit extrem de populară în rândul adolescenţilor din SUA, susține newsin.

Comisia pentru investiţii străine din Statele Unite (CFIUS), o comisie guvernamentală americană care evaluează ofertele cumpărătorilor străini pentru posibile riscuri de securitate naţională, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranţa datelor cu caracter personal pe care TikTok le administrează sub proprietarul său chinez. ByteDance, deţinută privat, a primit o propunere de la unii dintre investitorii săi, inclusiv Sequoia şi General Atlantic, de a transfera acestora proprietatea majoritară asupra TikTok, au spus sursele.

Există și alte companii interesate de TikTok.Oferta investitorilor evaluează TikTok la de 50 de ori venitul său prevăzut pentru 2020, de aproximativ 1 miliard de dolari, potrivit surselor. Prin comparaţie, Snap este evaluată la de 15 ori veniturile proiectate pentru 2020, la aproximativ 33 de miliarde de dolari, potrivit companiei de analize a datelor Refinitiv. Potrivit unor informații, șefii ByteDance au analizat proiecţiile de evaluare pentru TikTok care depăşesc 50 de miliarde de dolari.

ByteDance a fost evaluată la aproximativ 140 de miliarde de dolari la începutul acestui an, când unul dintre acţionarii săi, Cheetah Mobile, a vândut o participaţie mică, într-un acord privat, a spus una dintre surse. În cazul în care nu se va putea ajunge la o tranzacţie pentru TikTok, ByteDance explorează vânzarea numai a operaţiunilor americane ale TikTok, a spus una dintre surse. Nu există însă sigur că ByteDance va fi de acord cu vreo afacere, au spus sursele.

CEO-ul TikTok, Kevin Mayer, a afirmat miercuri, într-o postare pe blog, că aceasta s-a angajat să respecte legile Statelor Unite şi că permite experţilor să evalueze politicile sale de moderare şi să examineze codul care îi conduce algoritmii.