Pensionarii din Bacău vor beneficia de tichete valorice

Tichete de Paște 2024. Se dau 150 de lei! Din data de 15 aprilie 2024, pensionarii care locuiesc în Municipiul Bacău beneficiază de tichete valorice, iar distribuția acestora a fost finalizată în cursul acestei săptămâni.

În etapa inițială, desfășurată între 15 și 26 aprilie, tichetele valorice vor fi distribuite la domiciliu, prin intermediul Poștei Române. Apoi, între 29 aprilie și 17 mai, pensionarii vor avea posibilitatea să-și ridice tichetele de la Oficiul Poștal nr. 1 din Bacău. Începând cu data de 17 mai, cei care nu au primit tichetele prin poștă vor putea să le ridice personal de la sediul DAS.

„Toți pensionarii din municipiul Bacău cu pensii de până la 1.524 lei vor beneficia de tichete valorice în valoare de 150 lei. Acestea vor fi distribuite la domiciliu prin Poșta Română.  La ultima ședință a Consiliului Local Bacău s-a aprobat creșterea cuantumului venitului din pensii, de la 1.386 de lei brut la 1.524 lei brut/ lună, pentru beneficiarii acestor tichete”, a transmis Primăria Municipiului Bacău.

Pentru a ajuta pensionarii care nu se regăsesc în listele de distribuție ale factorilor poștali, aceștia au posibilitatea să-și ridice tichetele valorice de la sediul DAS, situat pe strada Ștefan cel Mare, nr. 17A.

În ceea ce privește documentele necesare pentru ridicarea tichetelor, pensionarii trebuie să prezinte un act de identitate în original și cupoanele de pensie pentru lunile ianuarie, februarie și martie. Programul de distribuție este de luni până joi, între orele 8:00 și 16:00, iar vineri între orele 8:00 și 14:00.

Este esențial ca toți pensionarii eligibili să respecte acest program și să aibă asupra lor documentele necesare, pentru a evita întârzierile sau problemele în procesul de distribuție a tichetelor valorice.

bani, lei
Bani; SURSA FOTO: Dreamstime

Cine beneficiază de tichete pentru masa de Paște?

De tichete pentru masa de Paște beneficiază:

  • cetățenii români cu venit minim de incluziune, conform Legii 196/2016;
  • persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu;
  • pensionari care dispun de venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei;
  • pensionari cu un venit sub sau egal pensiei sociale minime, determinată conform legislației;
  • persoane cu venituri nete situate între 1.282 și 1.450 de lei;
  • indivizii cu vârsta peste 60 de ani care nu au nicio sursă de venit declarată.

Fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet. Sumele acordate variază în funcție de bugetul fiecărui județ. Acestea pot fi cuprinse între 70 și 150 de lei sau, în unele cazuri, nu sunt acordate deloc.