Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, o ironizează pe Viorica Dăncilă în urma vizitei acesteia în Statele Unite. “E extraordinar pentru relațiile româno-americane că Viorica Dăncilă va fi „aproape de fiecare american””, scrie Paleologu pe pagina sa de Facebook, făcând apel la sloganul de campanie al candidatului PSD. “E genială ideea de a discuta cu primarii de orașe mici: doamna Dăncilă lucrează la bază, la firul ierbii”, mai precizează Paleologu, în contextul în care Viorica Dăncilă s-a întâlnit în Statele Unite cu primarul din Jersey City, în loc să aleagă o administraţie mai importantă.

“Cum să nu ți se umple inima de bucurie, cînd vezi că prim-ministrul României e atît de activ și de apreciat în Statele Unite? E genială ideea de a discuta cu primarii de orașe mici: doamna Dăncilă lucrează la bază, la firul ierbii.

Doamna Dăncilă l-a înțeles perfect pe Alexis de Tocqueville, care spunea că adevărata democrație americană se găsește în micile comunități. E extraordinar pentru relațiile româno-americane că Viorica Dăncilă va fi „aproape de fiecare american”. Așa se cîștigă prietenia unei întregi națiuni.”