Elon Musk vine cu informații de ultimă oră. În cadrul conferinei B World, producătorul de vehicule electrice Tesla Inc cel mai probabil va accepta din nou plăţile în bitcoin.

El a subliniat faptul că decizia finală va fi luată după ce se va efectua o verificare a cantităţii de energie regenerabilă folosită pentru minarea de monede digitale, transmite Reuters.

Amintim faptul că, în ultimele săptămâni, fondatorul Tesla Inc a influenţat semnificativ cursul celei mai importante monede digitale, după ce a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale şi a suspendat plăţile cu bitcoin.

În ceea ce privește situația Bitcoinului, criptomoneda s-a apreciat cu 8%, la 32.160 dolari, în timp ce ethereum a urcat cu 11,6%, la 1.993,36, iar acţiunile Tesla au scăzut cu 0,8%, la 655,30 dolari.

„Vreau mai multe verificări pentru a confirma că procentul de energie regenerabilă folosită este cel mai probabil la sau peste 50% şi există tendinţă de creştere a acestuia. Dacă va fi aşa, Tesla va accepta din nou bitcoin”, a declarat Musk.

Totodată, fondatorul Tesla a mai menționat că ”cel mai probabil răspuns este că Tesla va relua acceptarea bitcoin”.

Elon Musk are încredere în piața criptomonedelor

Pe lângă bitcoin, Elon Musk a precizat că el deţine ethereum, dar şi dogecoin, adăugânt că speră ca piața cirptomonedelor să înregistreze evoluții fluctuante în următoarea perioadă.

„Dacă piaţa va continua să înregistreze aceste evoluţii fluctuante în funcţie de postările pe Twitter ale lui Elon Musk acesta va fi un obstacol major pentru această clasă de active. Faptul că există aceste fluctuaţii mari de la postările pe Twitter ale unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active”, a declarat recent Matt Maley, analist şef la Miller Tabak + Co.

Amintim faptul că, o mare problemă de durată pentru Bitcoin o reprezintă consumul mare de energie, generată prin arderea de combustibili fosili. Mai exact, firmele care se ocupă cu minarea de criptomonede utilizează sute de computere care funcţionează non-stop pentru a verifica tranzacţiile cu bitcoin.

În ciuda acestui lucru însă, în luna februarie, Elon Musk anunța o investiție de 1,5 miliarde dolari din lichidităţile Tesla în bitcoin adăugând totodată că Tesla va accepta plata cu bitcoin pentru vehiculele sale, pentru ca la începutul lunii mai să revină asupra acestei decizii.