Incidentul a avut joi dimineaţă în faţa bibliotecii Universităţii din Florida.

Un oficial local a anunţat într-o conferinţă de presă că autorul atacului a fost ucis după ce a deschis focul asupra forţelor de ordine.

„Somat de către poliţiştii sosiţi la locul atacului să renunţe la armă, autorul a refuzat să facă acest lucru şi a fost împuşcat mortal”, a explicat David Northway, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Tallahassee.

Studenta Alexandra Lauren a declarat pentru CNN că se afla în interiorul bibliotecii în momentul atacului.

''Am auzit focurile de armă şi apoi a fost o chestiune de secunde până când întregul etaj I să fie cuprins de haos. A fost absolut înspăimântător'', a explicat studenta.

A fost dată publcităţii şi o filmare cu telefonul, în care pot fi văzuţi studenţii îngroziţi, ţinuţi ostatici în bibliotecă.

Presa americană a relatat, anterior, că un bărbat înarmat a pătruns în campusul Universităţii din Florida, iar mai multe focuri de armă au fost auzite în apropierea bibliotecii, fiind rănite trei persoane. Starea acestora nu este cunoscută şi nu este clar dacă cei răniţi sunt studenţi.

Studenţii au primit o alertă în care erau sfătuiţi să stea departe de uşi şi ferestre. Autorităţile au clasificat incidentul drept o "situaţie periculoasă".
În prezent este în desfăşurare o anchetă pentru elucidarea circumstanţelor acestui incident. La universitatea respectivă învaţă 40.000 de studenţi, potrivit website-ului instituţiei de învăţământ.