Ministrul muncii, Mihai Şeitan, s-a întâlnit azi cu o delegaţie a Băncii Mondiale (BM) pentru a discuta despre stadiul în care sunt îndeplinite condiţiile impuse de BM, FMI şi UE pentru deblocarea celei de-a treia tranşe a acordului de împrumut.

Discuţia centrală a întâlnirii dintre reprezentanţii ministerului şi cei ai Băncii Mondiale a fost legată de grila unică de salarizare şi procedurile de implementare a acesteia şi de proiectul de lege a pensiilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii. Acestea trebuie să ajungă în Parlament cel târziu la începutul lunii viitoare. 

De asemenea, s-a pus problema iniţierii unei cercetări asupra programelor de asistenţă socială, pentru ca  acestea să poată fi integrate într-un sistem coerent şi unitar până la sfârşitul acestui an.

Acesta a fost prima întâlnire a ministrului cu reprezentanţii BM din acest an, ultima întrevedere fiind în luna decembrie. În zilele următoare vor avea loc şi alte întâlniri, la care vor participa şi reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe.

Sursa: Ministerul Muncii