“Practic, această tehnologie este un proces inovator în industria alimentară, în care, prin scufundarea în apă rece a unui produs deja ambalat şi etichetat, timp de opt minute, la o presiune de 6.000 de bari – de 9.000 de ori mai mare faţă de presiunea atmosferică – se asigură distrugerea majorităţii bacteriilor, fără afectarea celulei de carne şi fără modificarea valorii nutritive şi a proprietăţilor organoleptice ale produsului. Mezelurile care beneficiază de această tehnologie au termenul de valabilitate prelungit cu până 300%, sunt securizate alimentar şi au aceeaşi savoare şi prospeţime din momentul în care ies pe poarta fabricii şi până ajung pe masa consumatorilor”, a declarat Radu Timiş, preşedintele Cris-Tim.

Beneficiază de tehnologia înaltei presiuni a apei produsele vidate din categoriile salamuri fiert-afumate, specialităţi fiert-afumate, cremwurşti, cârnaţi şi produse specifice sezonului rece (leber, caltaboş). Ele pot fi identificare cu uşurinţă deoarece au pe etichetă un simbol special creat în acest sens, ce reproduce un lacăt ferecat cu ajutorul unei frunze.  
Cris-Tim investeşte peste patru milioane euro pentru a introduce acest sistem de securizare a alimentară a mezelurilor. Firma a investit în ultimii trei ani 24 milioane euro în ambalaje inovatoare, mărirea capacităţii de producţie şi tehnologiile pentru securizarea produselor.