PwC Business Recovery Services (BRS), divizia de insolvență și restructurare a PwC România, scoate la vânzare prin licitație publică deschisă cu strigare, olandeză, un teren în suprafață totală de 89.502 mp situat pe Șoseaua Colentina din București, aflat în proprietatea Bel Rom Nouă SRL – societate aflată în procedura de faliment.

Licitația este fixată pentru data de 12 aprilie 2018, prețul de pornire fiind de 24,4 milioane euro, iar prețul minim de adjudecare coborând la 22,5 milioane euro. Lotul fusese cumpărat înainte de criză cu circa 60 mil. euro, potrivit unor declaraţii anterioare ale investitorilor.

BelRom este un fond de investiții din Belgia, controlat de Carl Decoopman, Steven Van Den Bossche și Hendrik Danneels. Grupul de investitori a intrat pe piața locală în urmă cu aproximativ cincisprezece ani. În anul 2008, BelRom a deschis European Retail Park din Bacău, ulterior redenumit Hello Shopping Park, în urma unei investiții de aproximativ 60 de milioane de euro. În mai 2010, fondul investise deja circa 400 milioane euro pe piața locală, fiind unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de pe piața spațiilor comerciale. Bel Rom Nouă SRL – în faliment, este o societate înființată în anul 2007. În anul 2008, societatea a achiziționat cele două loturi de teren intravilan în București totalizând 8,9 ha, având ca scop dezvoltarea unui proiect imobiliar și a unor spații de birouri.

La momentul declanșării blocajului pe piața imobiliară, societatea a înghețat demararea proiectului, iar în luna iunie a anului 2012 a intrat în procedura de insolvență. În octombrie 2016, societatea Bel Rom Nouă a intrat în faliment, iar în anul 2017 PwC BRS a preluat mandatul de lichidator judiciar.