Teodorovici a anunțat că datoriile a 61 de comunități locale vor fi acoperite cu 17 milioane de euro de la bugetul de stat. Totul se întâplă pentru ca acestea să poată iniția proiecte pentru a obține finanțări, vizate fiind în special alimentările cu gaze naturale.

„Aproape 61 de comunități locale au rămas cu datorii pentru investiții la care au visat dar pe care nu le-au obținut. Și atunci s-au creat mai multe efecte negative, se grevează dreptul de a participa la licitațiile sau la proiectele cu finanțare europeană, și multe alte astfel de efecte, dobânzi care încurcă, din păcate, în mod nejustificată multe dintre comunitățile locale din Suceava și atunci doamna prim ministru, primarii, în mare parte cei care sunt implicați sau au fost implicați de la început în acest proiect, s-a discutat și s-a găsit o soluție, spunem noi o soluție care va veni foarte curând, în sensul de a acoperi această povară financiară nejustificată”, a spus ministrul, conform mediafax.

Teodorovici a anunțat că actul normativ care va reglemeta situația va fi emis în curând, iar primarii vor putea depune solicitări de finanțare de la Fondul de Dezvoltare și Investiții gestionat de Comisia de Prognoză, pentur proiectele de alimentare cu gaze.