Ministerul Finanțelor Publice anunță  într-un comuncat remis pe adresa redacției că sprijină mediul privat prin acordarea de ajutor de stat în baza HG nr. 807/2014.

Astfel, luni, au fost semnate încă cinci noi acorduri de finanțare pentru stimularea investițiilor majore. Ceremonia de semnare s-a desfășurat în prezența prim-ministrului, dna. Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

„Cele 14 acorduri aprobate în acest an sunt o dovadă clară a sprijinului pe care Guvernul României îl acordă investițiilor cu impact major în economie. Proiectele de mare anvergură vor genera peste 3.200 de locuri de muncă, iar valoarea contribuției la bugetul de stat va depăși 933 de milioane de lei. Le urez succes tuturor investitorilor în implementarea și finalizarea proiectelor „, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

Proiectele aprobate de Teodorovici vor crea 1.272 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 1 miliard lei, iar ajutorul de stat pentru finanțarea acestora este de 358,6 milioane lei. Aceste proiecte vor contribui cu 418,1 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

Beneficiarii celor cinci noi acorduri de finanțare sunt:

·        Automobile DACIA S.A. – Proiectul de investiții vizează extinderea capacității de producție vehicule a Automobile Dacia SA, în vederea creșterii producției, pentru a răspunde cererii în creștere a pieței de autovehicule, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 115,8 milioane de lei

·        SWOBODA Sibiu SRL – Proiectul de investiții vizează extinderea capacității de producție pentru senzori în industria auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17 milioane de lei

·        SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE S.R.L. – Proiectul de investiții vizează înființarea unei fabrici pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 104 milioane de lei

·        OMNIA EUROPE S.A. – Proiectul vizează investiția de tip greenfield pentru producția de amidon, maltodextrină, gluten, gluten furajer şi germeni de porumb, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 80,5 milioane de lei

 

·        MARTUR AUTOMOTIVE SEATING AND INTERIORS S.R.L. – Proiectul vizează extinderea capacității unității, în vederea fabricării de componente scaune auto şi scaune auto asamblate, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 41,3 milioane de lei.

Pentru a facilita accesul la finanțare al unui număr cât mai mare de investitori, MFP a  suplimentat cu peste 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat, în cadrul celei de a doua rectificări bugetare din acest an. Astfel, bugetul total în 2018 alocat schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. 807/2014 a depășit 1,6 miliarde de lei.

Ministerul Finanțelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr. 807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investițiilor cu impact semnificativ în economie prin finanțarea activelor corporale și necorporale aferente proiectelor de investiții.