Tensiuni uriașe în Mallorca! Un focar de COVID ține sute de tineri sub pază

Săptămâna trecută, mai mulți tineri au sărbătorit în Mallorca sfârșitul examenelor de admitere la facultate. După aceste petreceri au fost confirmate aproape 1.200 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Din acest considerent, autoritățile au decis să îi izoleze pe tineri hoteluri păzite non-stop de poliție. Cei care au fost carantinați protestează din balcoanele hotelurilor, iar părinții acestora îi imploră pe polițiști să le permită să îi ia acasă.

Potrivit Știrilor Pro TV, absolvenții de liceu se plâng de faptul că primesc mâncare insuficientă și că nu beneficiază de produse de igienă.

„Unii au primit deja rezultatele negative la teste şi totuşi rămân în carantină obligatorie. Considerăm acest lucru o ilegalitate”, a declarat Luis Baena Marcos, avocat, reprezentantul agenției de turism care a organizat excursia.

Unii tineri sunt închiși în hotelurile unde s-au cazat de la bun început, iar alții au fost transportați într-un hotel special pentru persoanele care prezintă simptome ușoare și moderate de coronavirus.

Nu s-au respectat măsurile

Cu toate că absolvenții spun că au respectat măsurile impuse, autoritățile locale spun că tinerii au participat la petreceri cu multe persoane și la concerte și că nu au purtat masca de protecție și nici nu au respectat distanțarea.

„Am avut un an foarte greu, numai aici în Insule au murit 845 de oameni de COVID. Am suferit enorm, social, economic. Aşa că le cerem cetăţenilor să se poarte responsabil”, a declarat Patricia Gomez Picard, ministrul regional al Sănătății din Insulele Baleare.

Au existat cazuri în care tinerii spanioli au încercat să părăsească Mallorca, chiar dacă trebuiau să stea în izolare. Începând de sâmbătă, Poliția de pe Aeroportul Son Sant Joan din Palma a depistat 21 de studenți spanioli care încercau să părăsească Mallorca. Trei studenți au reușit să se îmbarce într-un avion și să plece pe continent. Cu toate acestea, autoritățile din Palma au cerut ca cei trei studenți să fie identificați și amendați.

Focarul din Mallorca pune în pericol acest sezon turistic.

Sursă foto: Dreamstime