Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a ținut să-i amintească lui Liviu Dragnea situația deloc îmbucurătoare în care se găsește PSD. Liderul ALDE a vorbit, miercuri, într-un interviu acordat Adevărul, despre faptul că PSD este „în scădere” în sondaje, unul din motive fiind apariția Pro România. El a ținut să sublinieze că are o relație „foarte civilizată” cu fostul premier Victor Ponta.

Întrebat cum comentează faptul că PSD și-a injumatatit zestrea electorala, iar ALDE si-a dublat scorul față de alegerile parlamentare din 2016, Tăriceanu a răspuns, la Adevărul Live:

„Poate PSD nu şi-a înjumătăţit scorul. Un factor îl reprezintă şi apariţia Partidului Pro România. S-au transferat acolo nişte procente. PSD erodează, ceea ce se întâmplă cu un partid mare. E şi o problemă de mobilizare. PSD are probabil cele mai solide structuri.
Părerea mea este că PSD va scoate peste 35%. Noi suntem creditaţi cu un scor de 10-12%. Probabil că pe acolo vom lua. Mai important de a găsi soluţia de a fi în orice combinaţie la guvernare, mai important e să ne raportăm la democraţie, stat de drept şi valorile liberale.  Noi am văzut o frăţie frumoasă între servicii secrete, procurori, oameni din Justiţie şi unii din politică. Parlamentul e Parlament, Guvernul e Guvern”, a spus Tăriceau.
Întrebat în ce relaţie este cu Victor Ponta, liderul ALDE a subliniat că se află într-o relaţie civilizată. „Drumurile noastre s-au despărţit. Conflictul său cu conducerea PSD l-a poziţionat într-un anumit fel. Dacă nu uităm la structura Pro România, cred că cei mai mulţi sunt votanţi PSD”, a spus Tăriceanu.
În ceea ce privește prestația lui Dăncilă, liderul ALDE a avut numai cuvinte de laudă. „A făcut progrese foarte mari. La început nu a avut experienţă guvernamentală. Mi se pare că a devenit mai sigură pe ea, e deschisă la dialog. Mie îmi place”, a conchis Tăriceanu.