Numărul abonaţilor la serviciile de televiziune digitală este în continuă creştere, majoritatea dintre aceştia fiind atraşi de calitatea superioară a imaginii şi, în principal, de reducerile la abonamente.

Cea mai recentă reducere de preţ vine de la Romtelecom. Compania  a redus tariful celui mai ieftin abonament Dolce de la 4,9 euro/lună (fără TVA) la 2,9 euro/lună (fără TVA) şi a majorat numărul de abonamente, de la unu la trei.

„Noii abonaţi Dolce pot opta pentru unul dintre cele trei pachete principale, ce pun la dispoziţie programe pentru toate segmentele de clienţi – Dolce Naţional, Dolce Variat şi Dolce Star” , se arată într-un comunicat al companiei.
Anterior, Romtelecom avea un singur abonament Dolce, Variety Special Star, destinat clienţilor Romtelecom care utilizau un serviciu al operatorului, şi costa 4,9 euro/lună, fără TVA.

Dolce Naţional costă 2,9 euro şi include 21 de programe,  Dolce Variat include 48 de programe şi este disponibil pentru un abonament lunar de 3,9 euro, în timp ce Dolce Star are 57 de programe şi costă 4,9 euro. Un al patrulea abonament este Dolce Flexi (57 programe/6,9 euro), singurul pachet disponibil fără perioadă contractuală. La finele lunii iunie, Romtelecom avea 780.000 de abonaţi Dolce.

14 lei, cel mai ieftin abonament

Oferta celor de la RCS&RDS, prin Digi TV, include 90 de programe TV şi 10 pachete de programe. Cel mai avantajos pachet de programe este „pachetul Popular” care include 40 de canale şi costă 14 lei pe lună. RCS&RDS are, în prezent, un portofoliu de 1,1 milioane de clienţi pe segmentul serviciilor de televiziune digitală prin satelit.

Cea mai bună ofertă de la UPC o reprezintă pachetul „UPC Digital TV Medium” care include 105 de canale la un preţ de 35 de lei. Compania înregistra la jumătatea anului 1,24 milioane clienţi TV: 912.900 clienţi de cablu analogic, 179.600 clienţi de cablu digital şi 155.800 DTH.

La televiziunea digitală prin satelit Boom, „pachetul Standard” costă 4 euro şi  include 34 de programe. Boom avea în luna octombrie a anului trecut peste 200.000 abonaţi.