Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, joi, o licenţă audiovizuală postului Nova TV 2, o televiziune cu profil economic şi de business, care va putea fi receptată începând cu luna februarie în Braşov şi în 15 localităţi din judeţul Braşov.

CNA a analizat în şedinţa de joi solicitarea SC Nova Press SRL Braşov de acordare a unei licenţe audiovizuale prin reţele de telecomunicaţii pentru postul Nova TV 2. Societatea deţine deja o televiziune în Braşov, respectiv Nova TV. La şedinţa CNA au participat reprezentanţii postului: Ciprian Ricean, director de programe, şi Marius Niţă, director economic.

Potrivit lui Ciprian Ricean, Nova TV 2 va fi o televiziune tematică cu profil economic şi de business. Acest canal va fi distribuit prin reţeaua RCS&RDS în Braşov şi în alte 15 localităţi învecinate.

„Am observat în ultima perioadă un interes al mediului de afaceri pentru unele emisiuni economice. Nova TV s-a relansat în 2006. Din studiile care s-au realizat am obţinut o cotă de piaţă în creştere cu 4-5% în 2008 şi 8% în 2009, ceea ce ne-a făcut să trecem pe locul trei în Braşov, după Mix şi RTT. Considerăm că este oportună apariţia în Braşov a unui canal dedicat părţii de afaceri. Dorim să le oferim şi un suport de a se promova în această perioadă dificilă”, a declarat Ciprian Ricean.

4 ore emisie proprie, în rest retransmisie The Money Channel

Postul va difuza 14,3% program propriu – circa 4 ore pe zi -, restul programelor fiind retransmise de la The Money Channel, o televiziune de business din portofoliul trustului Realitatea – Caţavencu. „Avem un acord de principiu cu The Money Channel pentru a asigura retransmisia lor”, a explicat Ricean. El a spus că societatea are o bună relaţie cu cei de la Camera de Comerţ din Braşov, cu care postul va putea realiza emisiuni în parteneriat. Printre emisiunile difuzate de post se numără „Starea naţiunii”, „Euroinfo”, „Un braşovean călător” etc.

Totodată, noua televiziune va funcţiona în sediul actual al Nova TV din Braşov. „Există la Nova 1 o dotare destul de bună. Vom mai face un studio de ştiri şi talk-show. Vom angaja doi-trei realizatori pentru teme economice. Montajul va fi comun”, a explicat Ricean. El a declarat că investiţia iniţială în noul post va fi de circa 3.000 de euro, pentru că echipamentele şi resursele umane există.

Potrivit CNA, societatea Nova Press SRL îl are ca acţionar unic pe Ciprian Ricean.

SURSA: Mediafax