Metrorex, dimineață în jurul orei 7,00, anunța că la ora  5.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1,  un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon, pe șina responsabilă cu transmiterea tensiunii și a produs un scurt circuit. „Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe șină, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuați în siguranță de către echipele Metrorex prin stația Eroilor”, conform unui comunicat transmis de biroul de presă al MT. Șeful Metrorex, Marin Aldea s-a deplasat la fața locului pentru coordonarea situației. Odată cu scoaterea tensiunii din șină, pe tronsonul Izvor-Politehnică- Grozești nu s-a circulat aproximativ două ore. S-a circulat în sistem pendulă între stațiile Gorjului și Politehnica. Trenurile de la Republica au circulat până la Piața Unirii și cele de la Anghel Saligny până la Izvor.
După aproximativ 10 minute de la transmiterea comunicatului Biroului de Presă al Ministerului Transporturilor, suntem anunțați sec, tot de Biroul de Presă al MT, că „directorul general și diretorul de exploatare Metrorex, demiși acum de ministru”.
Se pare că Biroul de Presă al MT sau chiar ministrul Transporturilor, Felix Stroe au uitat că Marin Aldea este numit în baza unei selecții conform OUG109/2011, privind guvernanța corporativă.
Mai exact, Marin Aldea nu poate fi demis decât cu aprobarea Adunării Generale a Acționarilor din cadrul Metrorex și cu motivare certă. Adică Marin Aldea a fost demis verbal de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, prin Biroul de presă al MT. Mai mult, Marin Aldea, într-o intervenție televizată, a spus că nu știe nimic de schimbarea acestuia și că nu a fost anunțat de Ministerul Transporturilor.