OTE precizează că preţul convenit cu Telenor este de 717 milioane de euro, dar va fi ajustat în funcţie de datoria netă şi modificările survenite în capitalul de lucru al celor două companii la data finalizării tranzacţiei.

‘Vânzarea diviziei Globul din Bulgaria marchează sfârşitul unui efort de durată, care ne-a permis să obţinem cel mai bun preţ via o procedură de licitaţie. Tranzacţia reduce datoria grupului OTE şi asigură sustenabilitatea pe termen lung, indiferent de mediul macroeconomic’, a declarat directorul general de la OTE, Michael Tsamaz.

Tranzacţia ar urma să se încheie în lunile următoare, după obţinerea tuturor procedurilor necesare şi a aprobărilor autorităţilor competente. Grupul bancar Citigroup a fost consilier financiar al OTE.

Globul este al doilea mare operator de telefonie mobilă din Bulgaria după Mobiltel, companie controlată de Telekom Austria. Globul reprezintă aproximativ 7% din vânzările OTE şi aproximativ 9% din profitul operaţional (EBITDA).

OTE deţine 54,01% din Romtelecom iar divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă şi ea pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).