"Nu am făcut o ofertă până acum", a declarat luni un purtător de cuvânt al companiei austriece, adăugând că termenul limită pentru ofertă a fost stabilit pentru data de 4 mai.

Luna trecută, Serbia a extins termenul limită până la care Telekom Austria trebuie să depună o ofertă îmbunătăţită în condiţiile în care preţul minim cerut de autorităţile de la Belgrad pentru pachetul de 51% din acţiunile Telekom Srbija a fost fixat la 1,4 miliarde de euro.

Telekom Austria a fost singura companie care a depus o ofertă condiţionată pentru Telekom Srbija. Firma austriacă a oferit 800-950 milioane de euro în cash şi s-a angajat să facă investiţii de 450 milioane de euro, într-un interval de trei ani.

Preluarea Telekom Srbija ar face din operatorul austriac cel mai important jucător pe piaţa de telefonie din Serbia, în condiţiile în care Telekom Austria deţine deja în Serbia operatorul de telefonie mobilă Vip Mobile.

Telekom Srbija, companie la care OTE deţine o participaţie de 20%, are 3,2 milioane utilizatori de telefonie fixă, controlând aproximativ 60% din piaţa sârbă. Pe lângă operaţiunile din Serbia, Telekom Srbija mai deţine M:Tel în Muntenegru şi Telekom Srpske în Republica Srpska.
SURSA: Agerpres