Datorită soluţiilor LTE, A1 şi Vipnet vor putea face faţă dorinţei abonaţilor de a utiliza servicii de broadband mobil mai rapide şi mai simple. Operatorii vor beneficia, de asemenea, de o soluţie 2G/ 3G/ 4G RAN flexibilă, susţinută de staţiile de bază multi-standard RBS 6000.

Grupul Telekom Austria este cel mai important furnizor telecom din Europa Centrală şi de Est, numărând aproximativ 23 de milioane de abonaţi.
Grupul America Movil, controlat de miliardarul mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, deţine 21% din actiunile Telekom Austria.

„Tehnologia de broadband mobil joacă un rol important în îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a oamenilor, iar acest contract ne ajută să facilităm accesul unui număr tot mai mare de oameni la acest tip de soluţii, făcând astfel posibilă crearea unei societăţi permanent conectate. Grupul Telekom Austria este un partener alături de care am desfăşurat multe proiecte şi suntem încântaţi că putem încă o dată să colaborăm, oferindu-le clienţilor cele mai bune servicii 2G/ 3G/ 4G,” a declarat Emil Nilsson, vicepreşedinte Ericsson Europa Centrală:

Prin acest contract, Ericsson îşi consolidează poziţia de lider în zona soluţiilor de LTE şi broadband mobil, susţinând astfel 305 de milioane din cei 455 de milioane de utilizatori mondiali de LTE.