Inteligența artificială va ucide epoca privitului în ecranul telefonului. Inteligența artificială va permite interacțiunea directă cu obiectele din jurul nostru, eliminând nevoia de a folosi un ecran de smartphone. Mai mult, jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri cred că aceste dispozitive vor fi depășite în următorii cinci ani de zile, se arată într-un studiu al suedezilor de la Ericsson.

Raportul indică, de asemenea, faptul că ritmul de adopție a tehnologiilor noi este mai rapid ca niciodată, ele ajungând mai repede ca oricând să fie disponibile și adoptate la scară largă de populație. Drept urmare, perioada în care utilizatorii early adopters sunt esențiali pentru a-i influența pe cei din jur este și ea, la rândul ei, mai scurtă decât oricând în trecut.

„Unele dintre tendințele prezentate de noi în acest raport v-ar putea părea nerealiste, poate chiar puțin SF. Însă interesul consumatorilor pentru noi moduri de a interacționa cu lumea din jur, interacțiune care să aibă la bază inteligența artificială sau realitatea virtuală, dar și includerea conexiunilor de Internet în pereții caselor în care locuim sau chiar în propriile noastre corpuri, este cât se poate de real. Asta înseamnă că s-ar putea să vedem, curând, noi categorii de produse, dar și industrii întregi care se transformă pentru a răspunde acestor nevoi și cerințe,” a explicat Michael Björn, Head of Research, Ericsson ConsumerLab.