Wall Street Journal îl citează pe americanul Samy Kamkar, un fost pirat care s-a făcut remarcat după ce a scos din funcţiune site-ul MySpace în 2005 în timp ce The Guardian îl citează pe programatorul suedez Magnus Eriksson.

Potrivit WSJ telefoanele HTC Android colectează informaţii cu privire la locaţia utilizatorului pe care le trimite către Google cel puţin de câteva ori pe oră. De asemenea sunt transmise informaţii cu privire la reţelele de Internet wireless din zonă.

Potrivit The Guardian, diferenţa dintre Android şi Apple este că telefoanele Android stochează informaţii doar cu privire la locaţia ultimelor 50 de antene de telefonie mobilă şi ultimele 200 de reţele Internet Wi-Fi pe lângă care a trecut utilizatorul, în timp ce telefoanele Apple stochează date cu privire la toate mişcările timp de un an.

Miercuri doi cercetători britanici au publicat un studiu conform căruia Apple a inclus în iOS4, ultima versiune a sistemului de operare pentru telefoanele iPhone şi tabletele informatice iPad, o funcţie care transmite în mod regulat informaţii cu privire la poziţia aparatelor.
SURSA: Agerpres